De PersMus

Digitaal tijdschrift


Vanaf voorjaar 2012 mag ik me redacteur noemen van het blad van de Vrienden van het Persmuseum. Dat heette Permuseumnieuws, op zich een titel die de lading dekte, niks mis mee dus, maar wel een tikje saai. We bedachten BladSpiegel. Evenmin geniaal, maar vooruit.

De PersmusHet werd een digitaal blad, vanwege de kosten natuurlijk maar aardig voordeel was dat we ons niet meer erg hoefden te beperken in de lengtes. Het eerste nummer verscheen in juni, met nieuwe rubrieken zoals "Ver van Scheltema" over de minder bekende journalistenkroegen en een wisselcolumn over de journalistieke zeperd. Journalist Gerard Mulder schrijft zijn memoires in het blad.

Na vijf nummers waren we warempel al weer toe aan een nieuwe titel. Toch een beetje te truttig, dat BladSpiegel. En wat te pretentieus. We maken het blad voor ons plezier, de anekdote in de persgeschiedenis wordt niet geschuwd. De PersMus, dat leek ons wel wat. Leuk beestje, het sympathieke neefje van de Persmuskiet. De PersMus verschijnt een keer of tien per jaar.

Lid worden van de Vrienden van het Persmuseum?, klik hier.


Lees alle nummers van Bladspiegel en De Persmus via de link hieronder.