Gompelemikkie

Een Gouden Boekje

Je kunt boeken of boekjes schrijven over de Olympische Spelen in Amsterdam, over de geschiedenis van Café Scheltema, de poes in de oorlog of kunstenaars in Parijs of Cagnes-sur-Mer, maar het publicitaire leven is pas echt een beetje geslaagd als je een Gouden Boekje kunt schrijven.

Omslag illustratie: Gertie Jaquet
Ontwerp: Piet Schreuders

Een boekje in de reeks groot gemaakt door Annie M.G. en Han G. Hoekstra. Wat ben ik altijd dol geweest op ‘Christoffel en de Columbus’ en ‘De poes die dacht dat hij een muis was.’ En nu mocht ik zelf! In de loop van december verschijnt bij Uitgeverij Rubinstein ‘Gompelemikkie!’, over Rikkie die de poes van zijn tante eten moet geven waarbij het een en ander mis gaat. Ontwerp van Gouden Boekjes-specialist Piet Schreuders, geweldig geïllustreerd door Gertie Jaquet, die dat niet alleen deed met potlood en inkt, maar er speciaal tientallen stempels voor uitsneed.

Gompelemikkiestempels van Gertie Jaquet

Verkoop interesseert me meestal niet zo, ik realiseer me wel dat wat ik schrijf over het algemeen nogal marginaal is. Maar ik hoop heel erg dat ‘Gompelemikkie’ een succes wordt, omdat ik dan misschien een tweede Gouden Boekje kan schrijven. Ik weet al waar dat over gaat, ik hoop dat Gertie het dan weer gaat illustreren.